Η αρχή του τέλους

του Δημήτρη Βούλγαρη

Η Αρχή του Τέλους


του Δημήτρη Βούλγαρη, Ποίηση

 

σελ. 80, 21x14 εκ., ISBN 978-618-5150-00-6


9,00 €

  • Διαθέσιμο
  • Αποστέλλεται σε 1-3 εργάσιμες ημέρες1

Σύντομη Περιγραφή

Η αρχή του τέλους είναι μια συλλογή ποιημάτων που διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες: Πε-Ζωγραφήματα σε Άσπρο και Μαύρο, Διάλογος Καθημερινής Τρέλας και Ασυνάρτητο Ημερολόγιο (σκόρπιες σκέψεις).

Στα Πεζογραφήματα σε Άσπρο και Μαύρο ο ποιητής μέσα από τέσσερεις εσωτερικούς μονολόγους που ζωντανεύουν και ανιχνεύουν βαθιές εμμονές, πάθη και φόβους μάς παρουσιάζει μια ασπρόμαυρη πραγματικότητα που είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα ή στις πραγματικότητες που ζούμε καθημερινά στην εποχή μας.


Στον Διάλογο Καθημερινής Τρέλας ο ποιητής μας παρουσιάζει έναν διάλογο σε θεατρική μορφή που θα μπορούσε να τον εισπράξει κανείς ως έναν διάλογο μεταξύ δύο ανθρώπων ή καλύτερα ως έναν διάλογο μεταξύ του εγώ και του εαυτού. Ο διάλογος αυτός με έντονα τα στοιχεία της ποίησης μας παρουσιάζει κατακερματισμένα αυτό που εύγλωττα ονομάζουμε καθημερινή τρέλα.


Τέλος στο Ασυνάρτητο Ημερολόγιο σκέψεις, επιθυμίες, φόβοι, εντάσεις, κραυγές, διέξοδοι, αδιέξοδα και στιγμές πραγματικής ηρεμίας συμπυκνώνονται σε ποιήματα σύντομης κυρίως φόρμας που ξεπετάγονται ασυνάρτητα και σκόρπια σε πρώτη ανάγνωση, αλλά πολύ καλά και στέρεα δομημένα σε δεύτερη ανάγνωση μέσα από τις σελίδες του βιβλίου που προσπαθεί και μας χαρίζει απλόχερα μια αποσπασματικά ολοκληρωμένη εικόνα του ψυχισμού του σύγχρονου ανθρώπου: μια αληθινή δηλαδή αποτύπωση της πραγματικότητας και του ψυχισμού μας.


Αποσπάσματα από το βιβλίο

από το Ασυνάρτητο Ημερολόγιο


[...]

6

Κανείς δεν ξέρει τι και πώς…

Όλοι όμως ξέρουν.

Γιατί έτσι…!


[...]


13

Πώς θα ήταν άραγε αν άλλαζα το όνομά μου…;

Πώς θα ήταν αν το έκανα ένα κενό, έναν βουβό ήχο…;

Πώς θα βρίσκατε άραγε τρόπο να με φωνάξετε…;

Πώς θα καλούσατε το κενό…;!


[...]


14

Η ζωή είναι ένα τρένο με συνεχείς στάσεις και επιβάτες να ανεβοκατεβαίνουν στους σταθμούς.

Κάνεις δεν μένει στο τρένο, όλοι έχουν έναν προορισμό, ίσως όμως να είναι καλή παρέα για το ταξίδι.

Κι αν κάποιος ποτέ μείνει, θα είναι ένας από αυτούς τους παράξενους και τρελούς ταξιδιώτες της ζωής, που διψούν για περιπέτεια, για συναίσθημα, που ποτέ δεν μουδιάζουν και συνεχίζουν να ονειρεύονται με τα μάτια της ψυχής τους ανοιχτά.


[...]


34

Τώρα που βρέχει τις αμαρτίες σου στην ψυχή μου,

τώρα που υιοθέτησα όλα σου τα λάθη,

τώρα που γίνεσαι εγώ και με νιώθεις,


τώρα μου ζητάς να σ’ αγαπήσω…;
Έγραψαν για το βιβλίοΣυνεντεύξειςΑναγνώσειςΠαρουσιάσεις